top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

" Cele cinci limbaje ale iubirii" de Gary Chapman


Gary Chapman, după 30 de ani de consiliere matrimonială, a ajuns la concluzia că există cinci limbaje primare ale iubirii - cinci modalități prin care oamenii își exprimă și receptează iubirea.

Așa cum și limba are mai multe dialecte, la fel și cele cinci limbaje ale iubirii prezintă mai multe dialecte sau variante.


Pentru a ne comunica dragostea pe înțelesul celuilalt, trebuie să învățăm limbajul primar prin care acesta receptează iubirea.


Se întâmplă rareori ca partenerii să aibă același limbaj primar al iubirii. Avem, în general, tendința de a ne exprima în propriul limbaj primar al iubirii și suntem contrariați când partenerul nu înțelege ceea ce-i comunicăm. Noi ne exprimăm iubirea, dar celălalt n-o receptează, și asta tocmai pentru că folosim un limbaj străin lui. Aceasta este problema fundamentală a cuplurilor.


La baza existenței umane se află nevoia de intimitate și nevoia de a fi iubit de cineva. Relația ar trebui să satisfacă aceste dorințe de intimitate și de iubire ale partenerilor.





162 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page