top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

Boli transmisibile in timpul sexului și cum să ne protejăm


📌 Ce boli sunt transmise sexual?


Peste 30 de boli sunt transmise sexual. Cele mai frecvente sunt chlamydia, sifilisul, tricomonaza, gonoreea, herpesul genital, infecția cu papilomavirus uman (HPV), infecția cu HIV, hepatita B și infecția cu bacteria Mycoplasma genitalium.


📌 Care este cea mai bună metodă de a vă proteja de toate acestea?

Nimic mai bun decât un prezervativ nu a fost încă inventat. Sunt prezervative pentru barbati și pentru femei, din latexul și poliuretanul, toate fiind potrivite pentru protecția împotriva infecțiilor. Pentru bărbați este mai bine să folosească prezervativele lubrifiate: este mult mai mic riscul de a se rupe. Dar nu puteți utiliza lubrifianți pe bază de ulei pentru prezervativele de latex: altfel efectul va fi invers - prezervativele vor aluneca și se vor rupe mai des. Prezervativele nu sunt o protecție sută la sută, dar, în același timp, sunt destul de bune, mai ales atunci când sunt utilizate corect (mulți nu fac față acestei sarcini). Există, de asemenea, vaccinări: împotriva papilomavirusului uman (fetelor li se recomandă vaccinarea până la 26 de ani, tinerilor - până la 21 de ani) și împotriva hepatitei B.

📌 Infecțiile sunt transmise doar în timpul sexului vaginal?

Nu. Este posibila infectarea și în timpul sexului oral, anal și fingering ( penetrarea cu degetele). De exemplu, dacă un bărbat are gonoree, atunci după o felație, femeia poate dezvolta o infecție faringiană gonococică. Prin urmare, pentru protecție, trebuie să utilizați o metodă de barieră: un prezervativ, șervețele din latex pentru cunnilingus și anilingus (un prezervativ tăiat este de asemenea potrivit), precum și mănuși din latex în timpul atingerii cu degetul.

📌 Principalii factori de risc de a vă infecta sunt:

📍 partener / parteneră nouă; 📍 partenerul / partenerul face sex cu altcineva; 📍 infecții cu transmitere sexuală din trecut; 📍 sexul în schimbul banilor sau drogurilor.

Deci: Înainte de a face sex, fie partener/-a nouă, sau dacă doriți să experimentați sex în grup, asigurați-vă că toți sunt sanatosi, încercați să cunoașteți persoana înainte de a intra în contact sexual cu ea. Aveți grija de sănătatea voastră și a celor din jur.

Sursa: meduza.io

41 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page