top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

Cînd adolescenții încep viața sexuală?


Citind mai multe surse, pentru a găsi răspuns la aceasta întrebare, am ajuns la concluzia că nu exista o anumită vîrsta. La unii copii pubertatea începe de la 9-10ani, la alții începe la vîrsta de 15-16 ani. Teoretic la aceste vîrste, organismul este deja pregatit pentru a incepe o viață sexuală, însă nu și moral. Perfect ar fi ca o viață sexuală să înceapă la virsta de 18 ani, atunci cînd organismul a trecut peste etapele de maturizare, dar și cînd este pregătit psihologic corect. Această pregătire, ar fi de dorit sa vină de la părinți, sau specialiști în domeniu: psihologi, sexologi, etc.., dar nu de la televizor, internet sau din stradă.


🚩 Ce pot face părinții pentru a educa copiii pe plan sexual?


📌 Mai întîi de toate fiți prieteni cu copiii vostri, capatati încrederea lor, pentru ca ei sa va poata adresa orice întrebare legată de sex, relații, etc.


📌 Răspundeți la toate întrebările, fără frustrări.


📌 Inițiați discuții legate de sex, sexualitate, metode de contraceptie, riscuri (boli cu transmitere sexuala, sarcina, implicatii emotionale), pornind de la TV (știri, emisiuni mondene etc). Media este generoasa cu astfel de subiecte, așa că veți avea multe ocazii de a afla de la copilul vostru ce crede, ce știe, ce își imaginează în legătură cu sexul, în același timp explicându-i fiecare gînd în parte.


📌 Abordați cu multă sensibilitate și respect “prima iubire” a adolescentului. Pentru el e totul, începutul și sfârșitul lumii! Aveți șansa să vă apropiați de copilul vostru, și tot așa aveți șansa să închideți multe uși în relația cu el.Aplicând aceste metode de educare a copilului/adolescentului, puteți fi siguri de faptul ca, el va incepe viata sexuala, fiind pregatit psihologic corect si cu responsabilitate, indiferent de vîrsta la care o va face,16 ani sau 18 ani.

39 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page