top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

Primul sex, ce trebuie să știe un băiat și o fată despre primul sex


Primul sex pentru tineri este un eveniment mare, o experienta importantă pentru întreaga viața intimă. Prin urmare, fiecare fată ar trebui să fie pregătită pentru acest lucru. Primul contact sexual este ca o mîncare delicioasă, care ar trebui să o mîncați încet, cu adevărată plăcere. Dar dacă există vreo îndoială cu privire la faptul că - merită sau nu, înseamnă că este mai bine să aștepți. Mai jos găsiți sfaturile experților în privința acestei etape.


Problemele fetelor


Multe fete virgine sunt cuprinse de frică, mai ales, că prima dată poate fi dureros. Dar de obicei, durerea nu e mare, cu sângerare minimă. Depinde de tipul himenului. Acesta închide deschiderea către țesutul vaginal și este de obicei în formă de inel, dar uneori se întâmplă să semene cu o sită. Primul act sexual poate fi dureros și poate provoca sângerări puternice, dacă fata are un himen gros. Dacă după actul sexual este scurgere de sînge mai abundent și durează mai mult de două ore, e mai bine să consultați un medic. De asemenea, fetele se tem că vor rămâne însărcinate după primul act. Această teamă, în general, este justificată. Rețineți, chiar și o fecioară poate rămâne însărcinată dacă are zile fertile. Și mai este un moment: unele fete sunt foarte îngrijorate dacă, după primul act nu au avut sânge. Partenerul le acuză că sunt infidele. Informații pentru bărbați: absența sângerării în timpul primului sex nu înseamnă întotdeauna că fata nu este virgină. Totul depinde de structura și grosimea himenului.


Temerile băieților


Ei intră în panică de la ideea ejaculării premature. Întrucât aceasta se întâmplă adesea cu tinerii începători, este mai bine ca iubita să înceapă să mîngîie partenerul până la orgasm. Aceasta metodă ajută la relaxarea tînărului, și el se va concentra mai bine asupra senzațiilor înainte și în timpul actului sexual. Penisul, în general este foarte sensibil, mai ales în aceasta perioadă. Tinerii își fac griji în mod constant pentru dimensiunea, forma sau faptul că este prea mic sau strâmb. De asemenea, ei așteaptă cuvinte gingașe, pline de susținere și

acceptare.


Temeri comune


Desigur, ați citit despre prima relație, ați auzit mărturisirile prietenilor a căror „prima dată” deja a fost. Ați auzit multe “povești” despre cât de dureros, îngrozitor, neplăcut este. Cu toate acestea, au existat și legende despre orgasme interminabile, pierderea cunoștinței din plăcere și alte prostii. Studiind anatomia corpului masculin și feminin, veți afla că nici una din aceste extremă - nu este norma. Nu ar trebui să existe dureri severe, dar nici nu trebuie să vă așteptați la un orgasm de la primul sex. Dacă himenul este subțire, este posibil să nu simțiți niciodată durere. Dacă este foarte gros, poate fi imposibil să fie „spart” în mod obișnuit. Uneori himenul trebuie îndepărtat pe cale chirurgicală - ginecologică.

Cum va fi „prima dată” - depinde de tine. Lăsați frica de durere și sângerare. Teama de sarcină nu ar trebui să vă deranjeze - aveți grijă de contracepție în prealabil. În sex, nu trebuie să existe deloc îndoieli și temeri, nimic nu trebuie să vă țină sau să vă înspăimânte. Dacă aveți îndoieli de genul „Este băiatul potrivit? Vreau sa fac “asta” cu el? Vreau să rămîn cu el pentru totdeauna?”, atunci probabil, poate fi prea devreme pentru a intra într-o relație serioasă. Partenerul tău este curajos și încrezător atunci când vorbește despre sex, dar, de fapt, este timid și pierdut? El are frică de ejacularea precoce și că nu va funcționa ca bărbat. Adesea el (ca mulți adolescenți) este însoțit de rușinea nudității și uneori de unele complexe, asociate cu aspectul corpului său. El poate gândi: „Corpul meu este bine, dar penisul meu este prea mic”. Așa vine frica. Veți reuși, doar dacă ambii veți fi pregătiți. Deseori băiatul insistă să înceapă activitatea sexuală, iar fata are nevoie de mai mult timp pentru a se maturiza emoțional pentru această decizie. Graba nu își are locul aici, și să faceți sex sub presiune/cu de-a sila - este cea mai proastă decizie.

Cel mai important este ca ambii să vă doriți această intimitate. Dacă iubiți cu adevărat, dacă aveți nevoie de aceasta de această “unică” persoană - începeți-vă viața sexuală cu ea. Și chiar dacă prima dată nu este totul perfect, nu credeți că va fi întotdeauna așa. Sexul în timp poate dobândi culori noi, veți cunoaște mai bine, veți învăța să ghiciți nevoile și dorințele partenerului. Primul sex - este un moment minunat și de neuitat. Dacă acesta este cazul, atunci continuarea activității sexuale poate implica o satisfacție mare. Dacă „prima dată” este cu un partener casual, într-o situație casual, poate sub influența alcoolului, atunci nu așteptați că sexul vă va aduce bucurie în viitor. Cel mai probabil, totul va fi însoțit de dezamăgire, mai degrabă decât de emoție și încântare romantică. În viitor, s-ar putea chiar să simți că nu vrei să faci sex deloc. Prima dată vă poate afecta întreaga viață sexuală viitoare.



Sursa: gabc.ru


633 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page