top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

Importanta mentinerii unei vieti sexuale sanatoase



Menținerea unei vieți sexuale sănătoase își exercita influența asupra satisfacției personale, de cuplu și familiale. Adulții impliniti din punct de vedere intim au relații mai solide, un psihic echilibrat și un tonus fizic mai bun.

Însă o viata sexuala sanatoasa nu vine de la sine, ci este intretinuta prin eforturi sustinute depuse de ambii parteneri ai unui cuplu. Soluțiile de reabilitare a unei relații intime defectuoase sunt numeroase și accesibile oricui.


Efectele unei vieți sexuale nesănătoase


- O viata sexuala nesanatoasa poate avea repercusiuni importante, inclusiv asupra altor aspecte existențiale, precum profesia sau comportamentul în societate. Asa cum implinirea erotica aduce echilibru, implinire personala, stabilitate si pofta de viata, frustrarea sexuala are efecte negative multiple- probleme în cuplu (distantare de partener, certuri, infidelitate etc.); - probleme fiziologice (tulburări hormonale, disfuncții sexuale); - probleme de natura psihică (stimă de sine scăzută, anxietate, depresie, irascibilitate); - dificultăți de relaționare cu cei din jur (instalarea unor tulburări de comportament care afectează viața socială); - izolare; - nemultumire generala fata de propria existenta.Măsura în care oamenii sunt afectați de disfunctionalitatea propriei vieți sexuale variază de la un caz la celălalt. Chiar și așa, consecințe negative există întotdeauna, însă pot fi prevenite prin câteva măsuri simple de menținere a satisfacției sexuale la cote multumitoare.


© SfatulMedicului.ro

33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page