Sexul în timpul menstruației are o serie de beneficii, precum atenuarea crampelor asociate cu ciclul, ușurarea durerilor de cap care pot apărea în această perioadă și un libido crescut.
Deși unele femei sau partenerii lor pot avea reticențe, medicii spun că nu este necesar să se evite activitatea sexuală în timpul ciclului lunar. În plus, există chiar câteva avantaje, cum ar fi atenuarea durerilor menstruale. Iată care sunt beneficiile sexului în timpul menstruației:
Alinarea crampelor
Orgasmele pot atenua crampele menstruale, care sunt rezultatul contractării uterului pentru a elibera țesutul. În timpul orgasmului, mușchii uterului se contractă și ei, apoi se eliberează. Această eliberare ar trebui să aducă o ușurare a des întâlnitelor crampe asociate cu menstruația. Sexul declanșează, de asemenea, eliberarea de substanțe chimice numite endorfine, care îți dau o stare de spirit bună. În plus, implicarea în activități sexuale îți ocupă mintea cu ceva plăcut, situație care poate ajuta la eliminarea disconfortului menstrual.
Un ciclu mai scurt
Contactul sexual contribuie la scurtarea perioadei de sângerare, deoarece, așa cum am spus mai sus, în timpul orgasmului, conținutul uterin este împins mai repede spre afară.
Libido crescut
Libidoul tău se modifică pe parcursul ciclului menstrual, influențat fiind de fluctuațiile hormonale. În timp ce multe femei spun că pofta de sex le crește în timpul ovulației, care este cu aproximativ două săptămâni înainte de sângerare, altele raportează că se simt mai dornice de sex în timpul menstruației.
Lubrifiere naturală
Sângele acționează ca un lubrifiant natural, deci nu mai ai nevoie de altceva în timpul actului sexual.
Posibilă ușurare a durerilor de cap
Aproape jumătate dintre femeile care se confruntă cu migrene le capătă în timpul ciclului. Deși majoritatea femeilor cu dureri de cap menstruale evită sexul în timpul episoadelor de migrenă, cele care fac sex în timpul menstruației spun că acest lucru le eliberează parțial sau chiar complet de durerile de cap.
Dezavantajele sexului în timpul menstruației
Cel mai mare dezavantaj al sexului în această perioadă este mizeria. Sângele se poate întinde pe tine, pe partener și pe cearșafuri, mai ales dacă ai un flux puternic. Însă poți preveni o parte a acestor probleme dacă pui pe pat un prosop mare, într-o culoare închisă, pe care îl dai apoi la spălat.
O altă îngrijorare degată de sexul în timpul ciclului este riscul de a răspândi o infecție cu transmitere sexuală, cum ar fi HIV sau hepatita. Aceste virusuri trăiesc în sânge și se pot transmite prin contactul cu sângele menstrual infectat. Utilizarea prezervativului de fiecare dată când faci sex reduce riscul de a răspândi sau de a lua o boală cu transmitere sexuală (BTS).
Dacă folosești un tampon intern, acesta trebuie scos înainte de sex. Un tampon uitat poate fi împins mai departe în vagin în timpul sexului, iar pentru a-l elimina vei avea nevoie de ajutor din partea unui medic.
Șansele de a concepe sunt mai mici în timpul ciclului, dar nu este imposibil să rămâi însărcinată, deoarece spermatozoizii pot rămâne activi în sistemul reproducător mai mult timp (până la 7 zile). Dacă ai un ciclu menstrual scurt, riscul de a rămâne însărcinată este mai mare. Așadar, folosirea prezervativului te va proteja și de BTS și de o sarcină nedorită. Dacă tu sau partenerul sunteți alergici la materialul din care este făcut prezervativul (latex), discută cu medicul despre alte forme de protecție pe care le puteți utiliza.
Pentru ca sexul în timpul menstruației să fie o experiență mai confortabilă și mai puțin problematică, e bine să ții cont de următoarele lucruri:
Fii deschisă cu partenerul tău și spune-i dacă dorești să faceți sex în această perioadă. Dacă există un disconfort din partea vreunuia dintre voi, e bine să lămuriți motivele din spatele problemei.
Dacă ai tampon, scoate-l înainte de actul sexual.
Întindeți un prosop de culoare închisă pe pat pentru a capta eventualele scurgeri și păstrează șervețele umede lângă pat pentru a curăța petele apărute. Sau faceți sex la duș pentru a evita complet murdărirea voastră ori a așternuturilor.
Folosiți prezervativul pentru a vă proteja împotriva unei sarcini nedorite și a bolilor cu transmitere sexuală.
Dacă aveți o poziție sexuală preferată, care în aceste momente nu este cea mai potrivită, încercați ceva diferit, care să fie mai potrivit în context, dar să vă aducă satisfacție.
Sursa: doc.ro
Comentarios