top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

Educația sexuală pentru adolescenți. Întrebări frecvente.




📌 La ce vârstă putem începe viata sexuala?


La bărbați și femei, pubertatea apare la diferite vîrste, iar maturitatea psihologică este în general individuală pentru fiecare. Nu este o vîrstă anumită pentru a începe viața sexuală. Din punct de vedere fiziologic, o femeie este complet pregătită, pentru a începe relații intime, la vârsta de 18-19 ani, la această vârstă organele genitale sunt gata pentru actul sexual, au protecție naturală a mucoaselor, imunitate și pregătire pentru naștere în caz de sarcină.

În raport cu bărbații - fiziologic, un bărbat este pregătit pentru relații intime de la 15-16 ani, dar cel mai adesea la această vârstă un bărbat nu este încă pregătit să răspundă pentru consecințele unor astfel de relații.

Reesind din toate astea să o relație intimă e bine sa inceapa atunci, când adolescentii se maturizează psihologic. Unii oameni deja între 16-18 ani sunt conștienți de faptul că sexul nu este doar plăcere sau un fel de „fruct interzis”, ci și responsabilitate. Deoarece sarcinile și bolile nedorite sunt transmise sexual, precum și alte surprize neplăcute.


Sursa: "Sfaturile sexologului" 24tv.ua

Photo: images.app.goo.gl

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page