top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

Fobii sexuale


Printre multe alte Fobii, pe care le poate avea o persoană, mai sunt și Fobii sexuale, una dintre ele fiind, erotophobia - frica de a face dragoste. Aceasta fobie poate duce la impotența - pentru bărbați, vaginism sau anorgasmie - la femei.


Cauzele apariției acestei Fobii ar fi:📌 lipsa informării sau informarea insuficientă despre sexualitate (de exemplu, la adolescenți); 📌 interzicerea în familie a discuțiilor despre sex și sexualitate; 📌 lipsa de informare a adolescenților despre metodele de protecție și contracepție în relațiile intime; 📌 traume mentale asociate cu violența; 📌 neîncrederea în sine, vinovăție obsesivă, chiar și în ceea ce privește sexul; 📌 perceperea incorectă despre familie, despre rolul bărbaților și al femeilor în viața familială și sexuală. 📌 comportament brutal sau pervers al/cu foștilor sau actuali parteneri.❌ Cum apare erotophobia la bărbați:De regulă, erotophobia la bărbați este asociată cu o frică de a-și răni partenera și o astfel de teamă apare din copilărie. Din cauza lipsei de informare despre actul sexual, adolescenții îsi pot forma o idee despre sex din filmele porno, care deseori dezvăluie partea cea mai agresivă a actului sexual, astfel încât băieții adolescenți pot asocia sexul cu umilința, durerea și fetișele, crezând că aceasta este o parte normală a oricărui coitus. Experiențele din trecut sau anumite reguli stabilite de fostele partenere, care au dus la careva traume psihologice, la fel pot provoca disfuncții erectile la un bărbat. În acest caz, trebuie de lucrat asupra relației cu noua parteneră și să construiți granițe puternice ale încrederii. Dacă un bărbat nu se poate relaxa lângă partenera sa, nu va putea depăși erotofobia. Un curs de ședințe cu un psiholog vă poate ajuta


❌ Cum se manifestă aceasta fobie la femei


Vaginismul - este o contracție involuntară a mușchilor vaginului, în care actul sexual este aproape imposibil. Vaginismul este recunoscut ca o formă extremă a actului sexual dureros. Desigur, este pur și simplu imposibil să nu observați acest lucru, precum și să controlați astfel de reduceri. Cauza unor astfel de contracții poate fi atât traume psihologice, cât și traume fizice (de exemplu, o naștere dureroasă sau o infecție experimentată). Anorgasmia - este incapacitatea de a obține satisfacție în timpul actului sexual. Anorgasmia poate fi atât congenitală, cât și dobândită. Se găsește adesea la femeile care nu au simtit niciodată un orgasm sau la cele care au pierdut această oportunitate din cauza stresului, a problemelor în relații sau a unui stil de viață incorect (abuzul de alcool, și la fumători).

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentare


bottom of page