top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

Misteriosul punct G



Adevăr sau mit…?!


De ce G? Punctul G este denumit în cinstea lui Eric Grafenberg, un ginecolog german a cărui cercetare realizată în anii 1940 a studiat această regiune sensibilă din interiorul vaginului.

Două structuri au fost dezbătute aprig în comunitatea ştiinţifică şi ies în evidenţă în calitate de candidati potenţiali la a produce orgasmul din punctul G: prostata feminină şi clitorisul.

Prostata feminină se afla în buretele uretral, un conglomerat de ţesut din jurul uretrei. Buretele uretral şi prostata feminină sunt foarte inervate, fapt care ar putea explica sensibilitatea lor atunci când sunt stimulate.


Punctul G este poziționat intre osul pubian și partea anterioară a tecii vaginale, la o distanta de 3-5 cm de intrarea in vagin - distanța variază în funcție de persoană.

Cum îl găsim?

F: in poziția, stînd pe vine, iți introduci un deget (se poate și cu 2 dar dacă lubrifierea lipsește... este mai bine cu unul singur) în vagin. La cîțiva cm de intrare - 3-5 cm – (posibil) vei simți acest faimos punct G.

M: să presupunem că vrei să stimulezi cu mîna punctul G al partenerei. Partenera stă întinsă, iar tu ești undeva in partea dreapta a ei. Acoperi cu palma zona pubiana, apoi întroduci degetul din mijloc în vagin. Dupa ce l-ai introdus cam jumătate, ar trebui sa simti o zona diferită de structura inelara a vaginului. În acest timp, poți să apeși ușor cu palma stangă, pe zona pubiană sau cîțiva cm deasupra ei; acest lucru facilitand gasirea sa, scotandu-l in evidenta mai repede.



Acum după ce l-am gasit (presupunem), trecem la sex. Cea mai bună poziţie pentru stimularea punctului G este doggie style. Contactul cu peretele vaginal frontal este maxim. Ea încordează coapsele şi controlează unghiul şi ritmul penetrării. În timp ce se îndepărtează de bazinul iubitului în timpul penetrării, încordează şi arcuieşte spatele, realizând mişcarea cât mai lent. Astfel, se favorizează stimularea punctului G.

O altă poziţie în care se stimulează punctul G este cea în care ea stă deasupra lui. Încearcași poziţia clasică,ea având grijă să se mişte de sus în jos, aplecându-se uşor pe spate. Penisul va apăsa practic peretele frontal, pentru că nu e obişnuit să stea în acel unghi. Puteți încerca schema şi invers, ea stând deasupra, dar cu spatele la el.

Puteţi încerca şi o poziţie mai intimă, în care staţi faţă în faţă şi vă uitaţi unul în ochii celuilalt. El stă în şezut, cu picioarele întinse, iar ea în poala sa cu picioarele pe braţele sale, pe care le-a îndoit la 90 de grade, ţinându-şi palmele pe mijlocul ei. Ea se apleacă uşor pe spate şi se sprijină în mâinile pe care le ţine între picioarele sale.

O altă poziţie în care stimulezi punctul G este poziţia linguriţă. Staţi aşezaţi pe o parte, ea cu spatele la el. El trebuie să vină cu genunchii îndoiţi, între picioarele ei îndoite la acelaşi grad, pentru a maximiza atingerea punctului G. Teoretic e foarte simplu. Acum a rămas o nimica toată, de implimentat tot in practică. Nu itați, practica bate gramatica.


Surse: csid.ro, unica.ro, realitatea.net, descopera.ro, vice.com.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page