top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

Pansexualitatea


Este posibil să nu fii heterosexual sau gay, sau „bi”?


Sexologii cred că da, și introduc conceptul de pansexualitate - noua orientare sexuală a secolului XXI. Fenomenul a fost deja acoperit de The Daily Telegraph, The New York Times. Potrivit Google Trends, întrebările despre pansexualitate devin din ce în ce mai populare în căutare.


Prefixul pan- este grecesc și înseamnă „toate” sau „toată lumea”. Dar ideea principală nu constă în „a iubi tot ce se mișcă”.


Un pansexual - este un individ care poate fi atras de femei, bărbați, persoane transgender, persoane intersexuale ( deci, sunt persoane care nu s-au decis ce orientare sexuală au). În același timp, ei nu sunt “desfrînați”


Atunci cînd își aleg un partener, genul nu contează deloc. Bisexualii sunt atrași atît de bărbați, cît și de femei, iar pansexualii sunt „orbi de gen” în raport atît cu partenerul lor, cît și cu propria orientare sexuală.


Pansexualitatea presupune că persoana de această orientare sexuală, își gasește un partener exclusiv după calitățile personale, viziunea asupra lumii și emoțiile primite din comunicarea cu el.


Termenul își are originea la mijlocul anilor 1990, dar nu era popular. Pansexualitatea ca fenomen a fost discutată activ din 2010. Potrivit sexologului Nikki Goldstein, motivul este că tinerii moderni se gândesc mai mult la sexualitatea lor și meditează la nuanțele acesteia mult mai atent decât generațiile anterioare.



Sursa: lenta.ru


369 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page