top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiPandora

"Vasectomia"


O cunoaștem ca "sterilizarea masculina". E o procedura medicală rapidă cu prețul cuprins între 1000 și 2000 euro (in dependență de clinica). Operația în sine nu e complicată și nu necesita spitalizare. Perioada de recuperare e de pînă la 7 zile.

Înainte de a te decide la asa o procedura medicală e nevoie sa te gîndești foarte bine. Nu se recomanda sa apelezi la vasectomie dacă încă nu ai copii. Unii medici refuză să facă operatia pacienților sub 30 de ani.


Acum sa vorbim despre avantaje și dezavantaje.

Avantaje:

📌 Executata dupa o anumita vîrsta si dupa ce pacientul a devenit părinte, vasectomia poate ajuta la îmbunătățirea vieții sexuale și poate fi un mod de a te elibera de o grija în plus.

📌 Este o metoda contraceptivă care nu afecteaza dorinta sexuala (contraceptivele orale pentru femei, de pildă, au efect atît asupra stării de spirit a pacientei cît și asupra libidoului ei).

📌 Este o modalitate cu o eficiență ridicată de a evita sarcini accidentale și de a planifica viatța familială.

📌 Este o procedura usoara, rapida si cu riscuri minime.

Dezavantaje:

📌 Este o operație cu efecte aproape ireversibile. Procedura prin care se anuleaza efectele vasectomiei este una complicată și nu are mereu succes.

📌 În cazuri foarte rare, exista posibilitatea ca aceasta procedura sa eșueze și să apară sarcini neplanificate.

📌 Vasectomia descurajează utilizarea prezervativului, singura metoda contraceptiva care protejeaza si de boli cu transmitere sexuala.

📌 Efectele vasectomiei nu sunt imediate, ele apar după 8 pana la 12 saptamani, deci va trebui ca pacienții să utilizeze ometodaă contraceptiva complementara cîteva luni după procedură.

📌 Unele surse spun ca în urma vasectomiei crește riscul de cancer de prostată, boli cardiovasculare sau osteoporoza… dar totuși studiile și testele făcute pînă la momentul actual nu au confirmat dezvoltarea uneia dintre aceste boli.

O sa ma mai repet încă o data, de 10 ori măsori - o dată tai!



Sursa: proestetica.ro, sexis.ro

300 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page